A szankciók ellenére beengedték az orosz hírszerzés vezetőjét Amerikába

0
377

 

Donald Trump elnök kormánya lehetővé tette az orosz hírszerzés egyik csúcsvezetőjének, hogy hivatalos látogatást tegyen a múlt héten az Egyesült Államokban és ott amerikai kollégáival találkozzon, annak ellenére, hogy amerikai szankciók vannak ellene érvényben, ami általában akadálya lenne egy ilyen látogatásnak – közölték kedden washingtoni tisztségviselők

A beszámoló szerint Anatolij Antonov, Oroszország washingtoni nagykövete az orosz állami televízióban beszélt arról, hogy Szergej Nariskin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SZVR) vezetője a terrorizmus elleni küzdelem ügyéről folytatott megbeszélést amerikai partnereivel.

Chuck Schumer, a szenátus ellenzéki demokrata frakciójának vezetője, aki gyakorta bírálja Trump Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szembeni engedékenységét, kedden gyanúsnak nevezte Nariskin látogatásának időzítését.

Ez egy súlyos nemzetbiztonsági ügy” – mondta Schumer újságíróknak. „Oroszország meghackelte a választásainkat. Mi szankciós listára tettük a külföldi hírszerzésük vezetőjét, majd a Trump-kormány keringőre hívta őt a főbejáraton keresztül. Ez egy rendkívüli kötelességmulasztás Trump elnök részéről, aki a jelek szerint inkább hajlik az ország jogállamiságának aláásására, mint arra, hogy felvegye a harcot Putyinnal szemben” – hangoztatta a demokrata párti szenátusi politikus néhány órával Donald Trump évértekelő beszéde előtt.

 A teljes cikk a https://mno.hu oldalon olvasható