Elios-ügy: Lázárral vitethetik el a balhét, hogy mentsék Orbán vejét

0
485

 

Belháború robbant ki a Fideszben az Elios-botrány miatt, az első nagy vesztes Lázár János lehet – írja az Alfahír. Más forrásból lapunk is úgy értesült, „kilövési engedélyt” adhattak ki az Elios-ügy kapcsán Lázár Jánosra.

Az Alfahír arról ír: egyre valószínűbb, hogy Lázár Jánossal vitetik el a balhét, áldozatként beállítva a miniszterelnök vejét, Tiborcz Istvánt. Információik szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter egyre többször beszél arról szűk körben, hogy a botrányban őt akarják beáldozni.

Mindezt alátámasztani látszik, hogy Huth Gergely, a kormányközeli Pesti Srácok főszerkesztője az ATV Csatt című műsorában már arról beszélt, hogy Lázár János intrikát folytat (egy múlt évi kormányinfón Lázár azt állította, hogy Tiborcz Istvánnal közösen találták ki, hogy Hódmezővásárhelyen hogy fogják a közvilágítást modernizálni). Huth közölte, hogy „miközben Tiborcz István tényszerűen nem volt döntéshozói pozícióban”, nyilvánvaló, „hogy ez egy picike fricska, azért ezt a következtetést bátran levonhatjuk”. „Maradjunk abban, hogy ez a csipkelődés még a szalon keretei között marad, de azért csipkelődés” – fűzte hozzá.

Bár a Fidesz-média és Lázár János is a lapunk tulajdonosa, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cégre, a Közgépre próbálta kenni a felelősséget, az Alfahír szerint

„a Fidesz belátta: kénytelen lesz elengedni az erőltetett Simicska-szálat, ennél ugyanis komolyabb az ügy”.

A minap egy sajtótájékoztatón Lázár azzal érvelt, hogy a Közgép volt a társaság tulajdonosa, és így – amennyiben az Európai Bizottság nettó korrekcióról dönt – a felelősséget is neki kell vállalnia.

Viszont a valóság az, hogy a Simicska-féle E-OS 2013 közepén kiszállt az Eliosból, az OLAF-jelentésben vizsgált harmincöt projektből mindössze háromnál esett arra az időszakra a felhívás kiírása, vagy az Eliosszal történt a szerződés megkötése, amikor a Közgép még közvetett tulajdonos volt. A nyilvános cégadatok is azt bizonyítják, hogy Simicska nem vett ki osztalékot a cégből, amikor tulajdonrésze volt az Eliosban – a 24.hu arról számolt be, Tiborcz Istvánék vettek ki nagy pénzt a cégből, hiába volt ott Simicska is.

A teljes cikk a https://mno.hu oldalon olvasható.