Kitört az OTP, új csúcson az árfolyam!

0
248
  • Az elmúlt negyedévekben felpörgött a banknál a hitelezés, a fontosabb operációkban masszívan növekedtek a teljesítő hitelállományok (csoportszinten 23 százalékos volt a bővülés a tavalyi harmadik negyedévben, de az akvizíciók hatásától szűrten is 10 százalékos volt a növekedés), a várakozások szerint a lendület továbbra is kitarthat.

 

  • Az OTP a következő 1-2 évben akár 5 pénzintézetet is megvásárolna, vagyis a bankcsoport bevételeinek és eredményének a növekedését ez is emelheti.
  • A bank az elmúlt években elvégezte a házi feladatát, masszív céltartalékolással és hitelek eladásával a késedelmes hitelek fedezettsége 95 százalék fölé emelkedett.
  • Amellett, hogy a bank aktívan akvirál, az osztalékot is évről-évre növelte, jellemzően évente 15 százalékkal. Ha ez az ütem fennmarad, akkor hamarosan közel 3 százalékos osztalékhozamot nyújthatnak az OTP részvényei, ami osztalék szempontból is egyre vonzóbbá teszi a papírokat. Extra opció, hogy ha nem tud érdemben akvirálni az OTP, akkor extra osztalékot is fizethetne, de a menedzsmentnek láthatólag nem ez a kedvenc forgatókönyve.

A teljes cikk olvasható a portfolio.hu-nstock-photo-a-money-box-and-electronic-calculator-594650312