Magunkról

“Nem a vélemény választ el, hanem a tudatlanság.”

Valljuk, hogy az értelmes eszmecsere a mindenkori közösség javára válik. A Discussio az értelmiség gondolatainak, párbeszédeinek biztosít teret. Létrehozásának célja, hogy a szekértábor berögződéseket meghaladva otthont biztosítson szakpolitikai, közéleti témáknak, esetenként híreknek, amelyek kihatással vannak társadalmunkra.

Az itt szemlézett vagy megjelenő cikkek szerzőinek és forrásainak szakterülete, közismertsége, politikai hovatartozása változó. Hasonlóképpen heterogén az egyes témák mélysége is. Mivel a Discussio nem a kattintások számából él, ezért arra bátorítjuk a hazai szakmai közösséget, hogy bátran írjanak rétegtémákról, akár részletekbe menően is. Itt megjelenhetnek mindazok a cikkek is, amelyeket más médium a hossza vagy a  mindennapos hír- és kattintásverseny miatt nem tud befogadni.

Amennyiben más médium számára az itt megjelent írások érdekesek, azok idézhetők, átemelhetők. Mivel a Discussio nonprofit jelleggel működik, ezért kérésünk a média munkatársak felé csak annyi, hogy a cikkek forrását linkkel jelöljék. Köszönjük.

Hogyan jelenhet meg írásom a Discussio-n?

Két módon. A Discussio szemlézi a sajtót, egyes Facebook oldalakat és blogokat. A szakpolitikai vagy egyéb közéleti véleménycseréhez kapcsolódó cikkek egy részét a Discussio átveszi, a teljes cikk elolvasásáért pedig az eredeti forrás linkjét ajánlja. Emellett szerzőink közvetlenül a Discussio oldalon megjelentethetik írásaikat. Ennek előnye, hogy a cikkek publikálása sem engedélyhez, sem cenzúrához, sem a felület tulajdonosának előzetes szerkesztéséhez nem kötött, bennünket nem befolyásolnak hirdetők. Az írásokért a szerzők önállóan felelősek, a megjelentetéséhez minimális WordPress kezelési gyakorlat szükséges. Ez azonban könnyen megtanulható, mivel ehhez képes útmutatót is biztosítunk a szerzőknek.

A szerzői kör mindig nyitott a bővítésre, ám Discussio meghívó vagy egy Discussio szerző ajánlása szükséges ahhoz, hogy egy új szerző hozzáférést kapjon a publikációs felülethez.
Úgy érzi az Ön javaslatának, véleményének a közéletben van a helye? Írjon nekünk: info <kukac> discussio.hu

Úgy gondolja, hogy ajánlani szeretne egy szakembert, aki értékes gondolatait megosztaná szakpolitikáról, közéletről? Írjon nekünk: info <kukac> discussio.hu