Mészáros Lőrinc nyélbe ütött egy újabb zsíros bizniszt

0
289

 

Tizennyolc vidéki nagyvárosban található, a Spar Magyarország Kft. által bérelt ingatlant vásárol a Mészáros Lőrinc-féle cégbirodalomhoz tartozó Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. az Erste Alapkezelőtől. A tranzakció teljes értéke 4,5 milliárd forint – közölte a felvásárlást végző cég.

Az eladó az Erste Alapkezelő két alapja, az Erste Ingatlan Befektetési Alap, valamint az Erste Euro Ingatlan Befektetési Alap. A 18 vidéki nagyvárosban, üdülőhelyeken, megyeszékhelyeken, illetve Pest megyei településeken található áruházakat a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. hosszú távú szerződés alapján bérli.

Portfólió úgy tudja, hogy a bizniszt az Erste kezdeményezte, a Sparnak nem volt sok szerepe benne, és azért esett az Appeninnre a választás mint vevő, mert az ő ajánlatuk volt elfogadható.

A tranzakcióval az Appeninn tulajdonába kerül több mint bruttó 18 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület, továbbá a felépítményekhez tartozó összesen közel 80 ezer négyzetméternyi telek és kevéssel több mint 1200 parkolóhely is.

Az irodaházakat, logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papírok szerdai záró ára 574 forint volt, éves minimum ára 207 forint, legmagasabb ára pedig 1173 forint.

A teljes cikk a http://hvg.hu oldalon olvasható.