OSCAR-DÍJRA JELÖLTÉK A TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐLT

0
176

images (3)Január 23-án hely idő szerint reggel fél 6-kor jelentették be Los Angelesben a 90. Oscar-gála jelöltjeit. Nemes Jeles László és a Saul fia két évvel ezelőtti, illetve Deák Kristóf és a Mindenki sikerei után 2018-ban Enyedi Ildikó filmjéért izgulhatunk a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

 A Oscar-jelöléseket szokás szerint hajnalban jelentették be Los Angelesben, idén Tiffany Haddish humoristát/színésznőt és Andy Serkis színészt kérték fel a feladatra, de több híresség szerepelt a kisfilmekben, például Gal Gadot, Rosario Dawson, Salma Hayek, Rebel Wilson és Zoe Saldana is. Kizárólag nők vezették fel a kategóriákat.

Enyedi Ildikó filmjét még tavaly februárban mutatták be Berlinben, ahol elhozták az Arany Medve-díjat, a főszereplő, Borbély Alexandra pedig decemberben a legjobb színésznőnek járó szobrot hozta el Európai Filmakadémia gáláján (a színésznővel egyből a díjátadó után interjúztunk). Elsőre a Testről és Lélekről nagy ellenfele Cannes-ban nyert + lehet, a Golden Globe-győztes Sötétben című filmet nem is jelölték.

teljes cikk a https://24.hu oldalon olvasható