Őszi válasz

0
581

Álláspont. Szociális nemzeti néppárt – ezt az újabb önmeghatározást bírta kiötölni a választáson csúfosan megbukó Jobbik

Az igyekezet önmagában méltányolható, hiszen mégis csak érdemes lenne végre tisztázni, pontosan mi is ez a párt. Hátha érdekel valakit. A harmincas évek német politikáját nyilván totál véletlenül megidéző kifejezés mindenesetre arra utal, hogy ez egyelőre nem sikerül. Igaz, az új stratégiát csak az őszre ígéri a zavaros pénzügyek miatt is magyarázkodni kényszerülő formáció, tehát van még némi idő a részletek kidolgozására.

Amit eddig láttunk tőlük, annak alapján sziszifuszi vállalkozásnak ígérkezik ez az ambiciózus projekt.
A Jobbik eddigi legsikeresebb próbálkozása a Magyar Gárda masíroztatása és a cigánybűnözés emlegetése volt, megfűszerezve némi szalonantiszemitizmussal. Hamar kiderült azonban, hogy az erre vevő választópolgárok száma bizony véges. Tegyük hozzá: szerencsére. Tehát egyértelműen taktikai okokból, egész pontosan szavazatszerzési célzattal próbálta 2014 után levetkőzni ezt a gonosz imázst Vona Gábor és köre, mondván, kimaxolták a radikalizmust, eközben azonban látványos haldoklásba kezdtek a balliberális formációk, nosza, kaparintsuk meg a voksaikat!

Kacsoh Dániel teljes cikke a Magyar Hírlapon olvasható.